Nedjelja 3. Decembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"Sarajevo-gas": Od 1. januara niža cijena gasa

“Sarajevo-gas”: Od 1. januara niža cijena gasa

ISTOČNO SARAJEVO, Preduzeće “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva snizilo je cijene za isporuku prirodnog gasa svojim korisnicima, koje su sada za domaćinstva niže za 11,30 odsto, a za komercijalne i industrijske kupce za 10,59 odsto.

Prema novom cjenovniku, koji će se primjenjivati od 1. januara, domaćinstva će umjesto 0,93 KM po metru kubnom sada plaćati 0,82 KM, a komercijalni i industrijski kupci umjesto 0,99 KM plaćaće 0,76 KM bez PDV-a.

Direktor “Sarajevo–gasa” Slavo Krajišnik rekao je da će uz februarske račune biti snižena cijena grijanja za januar.

Snabdijevanje grada gasom odvija se bez problema. Međutim, Krajišnik ističe da ovo preduzeće i dalje ima problema sa naplatom duga preduzeća i budžetskih korisnika.

Kao najveće dužnike naveo je Bolnicu Istočno Sarajevo, te preduzeća “Energoinvest” i “Famos” koja su prestala raditi i koja više ne troše gas, dok naplata malih potrošača gasa u Istočnom Sarajevu “nije loša”.

“Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva snabdijeva blizu 4.000 korisnika sa područja grada, sa tendencijom povećanja tog broja.

Krajišnik je rekao da sniženjem cijena ovo preduzeće ima sve više zahtjeva za uvođenje gasa u stambenim objektima, te da je ovaj energent postao konkurentan i za komercijalne potrošače.

Ističući kako je cijena gasa sada dosta jeftinija u odnosu na cijenu električne energije, koja je korištena za grijanje, Krajišnik očekuje da će broj potrošača gasa u narednom periodu biti znatno veći. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti