Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasMađarska naftna MOL Grupa ostvarila je rekordan profit

Mađarska naftna MOL Grupa ostvarila je rekordan profit

BUDIMPEŠTA/BEOGRAD, Mađarska naftna MOL Grupa ostvarila je rekordan profit prije oprezivanja, kamata i amortizacije od 2,5 milijardi dolara u 2015. godini.

Ostvarena dobit je premašila postavljeni cilj za prošlu godinu od 2,2 milijarde dolara, i za 13 odsto je veća od profita zabilježenog 2014. godine, uprkos teškoj godini za naftnu industriju, saopšteno je iz te kompanije.

MOL Srbija je, kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, prošle godine takođe ostvarila rekordno visok profit od preko 5,0 miliona evra, praćen povećanjem prodaje na malo i veliko od preko 5,0 procenata.

Kompanija je u Srbiji otvorila lani sedam novih servisnih stanica, uz novi maloprodajni poslovni model. MOL-ova Fresh Corner maloprodajna strategija, započeta u 2015. godini, prisutna je u Srbiji na pet servisnih stanica.

Prošle godine su u veleprodaji takođe razvijeni novi poslovni segmenti – pored prodaje tradicionalno visokokvalitetnog dizela i benzina, MOL Srbija nudi kupcima tečni naftni gas, kerozin, maziva i bitumen.

“Naša strategija je u 2016. usmerena na dalje povećanje udjela na tržištu, održavanje dobrog odnosa sa kupacima, uz očuvanje MOL brenda kao sinonima za visok kvalitet u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti