Srijeda 24. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDanas bez odluke o poskupljenju struje

Danas bez odluke o poskupljenju struje

TREBINJE, Regulatorna komisija za električnu energiju Republike Srpske danas nije donijela odluku o poskupljenju električne energije, najavljujući da će na nekoj od narednih sjednica razmotriti stare zahtjeve i nove činjenice koje ranije nisu uzete u obzir zavisnih preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske.

Sekretar Regulatorne komisije Aleksandar Jegdić rekao je da su zadužene stručne službe da u narednom periodu pripreme sve materijale i dokumentaciju, uključujući dodatne analize zahtjeva, što će poslužiti Regulatornoj komisiji kao osnova za donošenje odluka u ponovljenom tarifnom postupku.

“Ovo znači da će Regulatorna komisija na nekoj od narednih sjednica razmotriti sve zahtjeve i rezultate preduzetih radnji u sprovedenom tarifnom postupku, uključujući eventualno i nove činjenice do kojih je došla u ponovljenom postupku koje su postojale a nisu uzete u obzir prilikom prvobitnog odlučivanja po zahtjevima podnesenim u martu 2015. godine”, naveo je Jegdić.

U Regulatornoj komisiji kažu da je ova odluka donesena jednoglasno i ističu da Regulatorna komisija nije politički organ.

Energetska preduzeća, kako navode, neće morati ponovo da podnose zahtjeve za poskupljenje struje, već će biti razmatrani stari zahtjevi iz marta 2015. godine. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti