Petak 1. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiFERK održao redovnu sjednicu

FERK održao redovnu sjednicu

MOSTAR, Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK održala je u utorak sjednicu na kojoj je odlučeno da se u postupak javnih rasprava upute Nacrt odluke o izmjeni Poslovnika o radu Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, Nacrt pravilnika o izmjeni Pravilnika o arbitraži i Nacrt pravilnika o izmjenama Pravilnika o javnim raspravama i rješavanju zahtjeva, sporova i žalbi.

Tekstovi nacrta pravila i propisa FERK-a mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a zainteresiranu javnost pozivamo da se detaljnije informira o mogućnostima sudjelovanja u postupcima opštih rasprava preko naše web stranice ili u dnevnim novinama.

Donesena su i rješenja kojima se izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva “PRAHA“ Žepče i OD “VRTOVI HEĆO“ Hadžići, vl. Zaim Hećo. Osim toga, izdana je Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelju zahtjeva ŠAKOTA. iz Čitluka, te dozvole za snadbiijevanje  električnom energijom – dozvole II. reda podnositeljima zahtjeva G-Petrol . Sarajevo i Vitol Adriatik iz Sarajeva.

Na redovnoj sjednici usvojene su i obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva ENERXIS Bugojno, „ENERGY“  iz Kaknja i “GSL AUTO CENTAR“  Gornji Vakuf-Uskoplje.

Na današnjoj sjednici nije razmatrano Rješenje o oduzimanju dozvole za rad – licence za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole PRIMORKA Široki Brijeg zbog otklanjanja svih uočenih nedostatka, saopšteno je iz FERK-a. Biznis.ba

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti