Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasObustavljeni svi radovi na "Južnom toku"

Obustavljeni svi radovi na “Južnom toku”

MOSKVA, Moskva je obustavila sve radove u vezi sa projektom gasovoda “Južni tok”, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ranije tokom dana, ambasador EU u Rusiji Vigaudas Ušackas izjavio je da je EU spremna da razgovara o implementaciji projekta “Južni tok” ukoliko se on usaglasi sa trećim energetskim paketom EU.

“Projekat `Južni tok` ne postoji, on je zatvoren, ne radi se ništa po tom pitanju. Projekat je prekinut zbog stava Evropske komisije”, potvrdio je Peskov novinarima, prenosi “Sputnjik”.

Ruski izaslanik u EU Vladimir Čižov izjavio je u srijedu, 16. marta, da su obnovljeni pregovori o projektu “Južni tok”, kojim bi se zadovoljila evropska potražnja za ruskim prirodnim gasom, “bili na stolu”.

Krajem 2014. godine, Moskva je najavila ukidanje projekta gasovoda “Južni tok”, koji je trebalo da prolazi kroz Crno more, preko Bugarske, Srbije, Mađarske i Slovenije do Italije i Austrije.

Nakon ukidanja projekta, Rusija je objavila planove za uspostavljanje gasovoda “Turski tok”, što bi bila zamjena za “Južni tok”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti