Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasObnovljeni radovi na izgradnji "Južnog toka"

Obnovljeni radovi na izgradnji “Južnog toka”

MOSKVA,  Na početnoj tački gasovoda “Južni tok”, u području sela Varvarovka, Gaj Kodzor i Suko u Krasnodarskom kraju, obnovljeni su intenzivni radovi, javlja izvještač ruske novinske agencije RNS.
Na mjestu izvođenja građevinskih radova stiglo je na desetine vozila, specijalne tehnike, izgrađene su prostorije za stanovanje, skladište se betonske cijevi koje mogu biti iskorišćene za pravljenje tunela u planinskom području za dalje postavljanje gasnih cijevi, postavljena je oglasna tabla koja ukazuje da na tom mestu radi korporacija “Štrabag”.

U moskovskoj kancelariji “Štrabaga” potvrdili su da se radovi na postavljanju tunela kroz planinski vijenac odvijaju na zahtjev “Gasproma” u okviru projekta “Južni tok”.

Predstavnik kompanije nije naveo zbog čega se prave tuneli, pozvavši se na mogući “strateški značaj objekta”.

U kompaniji “Strojgazmontaž”, koja je izvođač radova “Gasproma”, saopštili su da se radovi ograničavaju na uređenje prostora i objekata.

“Sada završavamo uređenje kompresorske stanice `Ruska`”, rekao je predstavnik kompanije, uputivši novinare da se za ostala pitanja obrate “Gaspromu”.

U “Gaspromu” nisu željeli da komentariše situaciju, preporučivši novinarima da se obrate kompaniji–operateru “Južni tok”. Tamo su saopštili da je projekat zatvoren i da “njegov status nije promijenjen”.

“Od kraja marta na objektu u području Varvarovke nalazi se tehnika, ljudi rade. Pretpostavlja se da će cijev biti sprovedena do mora”, saopštio je jedan od izvora upoznatih o toku radova.

Radi se prema ranije utvrđenim ugovorima sa izvođačima, nova sredstva nisu izdvajana, objasnio je drugi izvor, prenio je “Sputnjik”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti