Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"EFT - rudnik i TE Stanari" poboljšaće energetski bilans Srpske

“EFT – rudnik i TE Stanari” poboljšaće energetski bilans Srpske

STANARI, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će kompanija “EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari” poboljšati energetski bilans Srpske i dati doprinos njenom ukupnom razvoju.
Đokić je, na svečanosti povodom obilježavanja Dana kompanije “EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari”, rekao novinarima da je politika vlasti Srpske da rade sa partnerima na tome da se u Republici Srpskoj gradi što više objekata, posebno u sektoru energetike, koji je, strateški smjer razvoja Srpske.

On je naveo da su vlasti Srpske orjentisane na rast, razvoj i poboljšanje uslova života za svakog čovjeka.

Ističući da je ponosan na činjenicu da je Termoelektrana Stanari završena i da će od naredne sedmice pokrenuti proizvodnju u punom kapacitetu za domaće i strano tržište, Đokić je rekao da je ovaj objekat “rezultat velikog znanja i odlučnosti kompanije `EFT`, ali i ogromne podrške Vlade Srpske”.

Đokić kaže da u narednom periodu slijede nova ulaganja u energetski sektor.

“Uskoro kreću aktivnosti na izgradnji Hidrocentrale Buk-Bijela kapaciteta 93,5 megavata, za koju je na jučerašnjoj sjednici Vlade dodijeljena koncesija kompaniji `Elektroprivreda Republike Srpske`, koja će u narednom periodu investirati u izgradnju Hidroelektrane Višegrad“, rekao je Đokić.

On je dodao da se nastoje ubrzati i aktivnosti na izgradnji Rudnika i Termoelektrane Ugljevik jedan i Gacko dva. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti