Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGodišnja krađa struje ravna proizvodnji jedne i po termoelektrane

Godišnja krađa struje ravna proizvodnji jedne i po termoelektrane

BEOGRAD, Samo tokom aprila ukradeno ukupno 5,4 miliona kilovat-časova struje a vrijednost štete za EPS je 78 miliona dinara.

Domaćinstva i preduzeća u Srbiji oštetila su Elektroprivredu Srbije krađom struje za skoro 78 miliona dinara, tako što su u aprilu nelegalno potrošili više od 5,4 miliona kilovat-časova električne energije, pokazuje posljednja kontrola Direkcije za podršku i smanjenje gubitaka EPS-a.

Od toga su građani neovlašćeno preuzeli struje u vrijednosti od oko 21,4 miliona dinara i potrošili više od 1,5 miliona kilovat-časova.

Dok je virmanskim potrošačima, to jest privredi, fakturisano 55,8 miliona dinara za oko 3,9 miliona kilovat-časova ukradene struje.

EPS procjenjuje da mu godišnje ukradu struje u vrijednosti oko 60 miliona evra. Tokom ove posljednje akcije Direkcije, kontrolisano je 2.456 mernih mjesta i u 194 slučaja otkriveno neovlašćeno preuzimanje struje kod 117 domaćinstava i 33 preduzeća.

Godišnji gubici EPS-a samo po osnovu netehničkih gubitaka, dakle, krađe struje, ravni su godišnjoj proizvodnji jedne i po termoelektrane tipa „Kostolaca B”, snage 500 megavata. Politika

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti