Četvrtak 20. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaCvijanović: Neopravdan zahtjev "HES Vrbas"

Cvijanović: Neopravdan zahtjev “HES Vrbas”

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je neopravdan zahtjev preduzeća “HES Vrbas” za arbitražom sa BiH “teškom” oko 106 miliona KM.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da nije stvar koliko neko traži, već da se arbitražom ili putem suda vidi ko na šta ima pravo kada je u pitanju “HES Vrbas”.

“Sigurna sam da će se tu pokazati da ne postoji opravdanost u jednom takvom zahtjevu i iznosu, moramo vidjeti ko je taj ko je bio privredni subjekat koji se sada pojavljuje sa takvim potraživanjim, s obzirom na to da znamo da je u jednom periodu to bilo `mrtvo` preduzeće, sa nekoliko radnika, koje je blokirala Poreska uprava Republike Srpske”, pojasnila je premijer Srpske.

Ona je rekla da slučaj treba prepustiti arbitraži i nadležnim organima.

Slovenačka firma “Viadukt” iz Portoroža, koja je većinski vlasnik preduzeća “HES Vrbas”, koje je trebalo da gradi dvije hidroelektrane na Vrbasu, najavila je da će pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicionih sporova u Vašingotnu pokrenuti zahtjev za arbitražu sa BiH “tešku” oko 106 miliona KM. Srna

1 KOMENTAR

  1. A zasto je bilo “mrtvo preduzece” kako kazes (a nije), kad veoma dobro znas da to nije tacno. Istina, vi ste htjeli da ga sahranite da biste prikrili svoje surovanje sa drugim koncesiobarem, ali vam to nije poslo za rukom. Koliko koncesionara (a mi znamo ko su) ne ispunjava uslove iz ugovora o koncesiji pa ih vi stitite i odrzavate u zivotu. I, sto je jos vaznije, ne oduzimate im koncesiju.
    Ne brinite sefice, bice jos vecih milionskih zahtjeva za odstetu od ovog, za koje cete vi licno morati da polozite racune. Ako me povucete (za jezik) bicu slobodan da ih nabrojim. Do daljnjeg vam dajem malo slobodnog vremena da dodjete tobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti