Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGolićeva obišla radove u bolnici u Foči

Golićeva obišla radove u bolnici u Foči

FOČA, Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić obišla je danas radove na rekonstrukciji Univerzitetske bolnice Foča koji se realizuje u okviru programa “Energetske efikasnosti u RS”. goliceva

U fočanskoj bolnici u toku je prva faza radova, čija je vrijednost 2.900.000 KM, a koja podrazumijeva rekonstrukciju prve dvije zgrade u bolničkom krugu i zamjenu grijanja.

“Radi se termička fasada, mijenjaju se prozorska okna, vrata, krovišta i kotlovi za grijanje, pa će se sa fosilnog preći na goriva iz obnovljivih izvora”, rekla je Golić.

Ona je napomenula da je ovim projektom, koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, obuhvaćen 31 objekat iz oblasti obrazovanja i zdravstva.

Direktor Univerzitetske bolnice Veljko Marić rekao je da je ukupan projekat rekonstrukcije cijelog bolničkog paviljona vrijedan od šest do sedam miliona maraka.

“Ovo je još jedan iskorak u pružanju usluga zdravstvena zaštite građanima Republike Srpske i ostalih koji ovdje potraže zdravstvenu zaštitu”, istakao je Marić.

On je dodao da je rok za završetak prve faze 15. novembar, a da bi čitav kampus trebalo da bude završen iduće godine.

Marić je Golićevoj uručio plaketu zahvalnosti za podršku razvoju ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Načelnik Foče Radisav Mašić, koji je sa Golićevom razgovarao prije posjete Bolnici, istakao je da je i ova investicija dokaz dobre saradnje sa Vladom.

On je naveo da će Vlada RS pomoći i gradnju puta desnom obalom Tare, dodajući da je preostalo da se uradi još oko 4,5 kilometra puta, što bi, kako očekuje, moglo biti završeno za mjesec dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti