Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiĐokić: Radnici u Srpskoj grade 15 malih hidroelektrana

Đokić: Radnici u Srpskoj grade 15 malih hidroelektrana

djokicBANJALUKA,  Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da radnici u Srpskoj “punom parom” grade 15 malih hidroelektrana, a u toku su i pripreme za izgradnju vjetro, solarnih i elektrana na biomasu.

Đokić je naveo da se Srpska puštanjem u rad dionice auto-puta Doboj-Prnjavor i Termoelektrane “Stanari” pokazala kao dobro mjesto za investiranje, što je odlična uvertira i za velike energetske projekte sadržane u Strategiji razvoja energetike do 2030. godine.

“U energetske projekte do 2030. godine do sada je investirano oko 3,5 milijarde KM, a planirano je da bude uloženo još 11,5 milijardi KM. Srpska je završenim projektima pokazala da može garantovati da svaki investitor ovdje može uspješno poslovati, ostvarivati profit i upravljati novcem koji zaradi”, rekao je Đokić za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, projekti koji se uspješno realizuju najbolji su demanti ocjena da je Srpska nestabilan prostor sa kojeg odlaze investitori.

On je naveo da je jedan od projekata koji će izmijeniti privrednu sliku istočnog dijela Srpske izgradnja hidroelektrane “Buk bijela”, čija je izgradnja povjerena “Elekroprivredi Republike Srpske”.

Ministar je naglasio da je veoma važno da Srpska ima dosta investicija i da nije oslonjena samo na strane partnere. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti