Četvrtak 20. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRiTE „Ugljevik“ troši 50 hiljada KM na kolače

RiTE „Ugljevik“ troši 50 hiljada KM na kolače

UGLJEVIK, Rudnik i termoelektrana (RiTE) „Ugljevik“ planira potrošiti skoro 50 hiljada KM na nabavku gotovih kolača! rite-ugljevik

Na javnom pozivu koji je danas objavljen navodi se da će RiTE „Ugljevik“ sa jednim ponuđačem zaključiti jednogodišnji ugovor vrijedan 40 hiljada KM bez PDV-a.

Tehnička ili profesionalna sposobnost ponuđača procijeniće se na osnovu toga da li je tokom posljednje tri godine uspješno realizovao najmanje jedan ugovor na isporuci gotovih kolača, minimalne vrijednosti 10 hiljada KM po ugovoru, bez PDV-a.

RiTE „Ugljevik“ je i ove godine poslovala u minusu, zabilježivši gubitak od devet miliona KM tokom prvih šest mjeseci. Ukupan dug za 2015. godinu iznosio je 18,2 miliona KM.

Rukovodstvo se pravdalo da gubitak nije posljedica neizvršenja proizvodnih zadataka, već izdvajanja za Fond solidarnosti, rezervisanja za otpremnine i jubilarne nagrade, te potraživanja po osnovu sudskih sporova i negativne kursne razlike po osnovu inostranih kredita.

Polovinom septembra, uprava ovog preduzeća potpisala je sa češkim kompanijama ugovor vrijedan 19 miliona KM, koji se tiče izgradnje i rekonstrukcije elektrofilterskog postrojenja.

Tom prilikom je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić naveo da realizacija ovog ugovora počinje u maju naredne godine, dok će projekat odsumporavanja trajati tri godine i u „Ugljevik“ će biti uloženo 180 miliona KM.

ENERGETIKA: V. Stokić

rite-ugljevik-kolaci-2rite-ugljevik-kolaci-3

 

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti