Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU elektromrežu uloženo više od milion KM

U elektromrežu uloženo više od milion KM

strujaNOVI GRAD,  U elektromrežu koja je u nadležnosti “Elektrodistribucije” Novi Grad ove godine uloženo je više od milion KM, rekao je rukovodilac ovog preduzeća Vanja Bajić.

“I ove godine, kao i proteklih, u elektromrežu na području opština Novi Grad, Kostajnica, Krupa na Uni i u dijelu Oštre Luke premašiće milion KM”, rekao je Bajić Srni.

On kaže da se na ovom području, u prosjeku, godišnje zamijeni 1.200 stubova, što je relativno malo, s obzirom na činjenicu da ih je ukupno 40.000.

Prema njegovim riječima, ove godine izgrađen je dalekovod Ćele-Budimlić Japra, kao i dvije nove trafo-stanice u Vitasovcima i Rujiškoj.

“Za rekonstrukciju niskonaponske mreže na 10 pravaca planirano je 350.000 KM”, naveo je Bajić.

On je dodao da je srednjonaponska mreža prevedena na 20-kilovoltno napajanje, što je urađeno prije početka rekostrukcije 110-kilovoltne trafo-stanice Poljavnice u vlasništvu “Elektroprenosa BiH”.

“I dalje ostaje najveći problem dalekovod u Podgrmeču, gdje je planirana izgradnja dvosistemskog voda, za šta je potrebno 300.000 KM. Zbog nedostatka novca, ovaj projekat prelazi u plan za narednu godinu”, rekao je Bajić.

Osim ovih radova, u toku je sječa rastinja ispod elektromreže kako bi se smanjila mogućnost oštećenja tokom zime i za vrijeme snježnih padavina. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti