Utorak 16. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGolićeva danas uručuje dozvolu za rad Termoelektrani "Stanari"

Golićeva danas uručuje dozvolu za rad Termoelektrani “Stanari”

BANJALUKA, Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić danas će uručiti dozvolu za rad Termoelektrani “Stanari” instalisane snage 300 megavata, sa objektima koji čine tehničku i funkcionalnu cjelinu.
Posjeta ministra zakazana je u 12.00 časova, a izjave za novinare predviđene su nakon uručenja upotrebne dozvole, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Investitor izgradnje Termoelektrane “Stanari” je “EFT grupa”, a izvođač radova je “Dongfang elektrik korporejšn” iz Kine.

“Riječ je o jednoj od najvećih investicija u energetskom sektoru Republike Srpske i BiH”, navedeno je u saopštenju.

Komisija za tehnički pregled, koju je prema ovlašćenju Ministarstva, formirala Javna ustanova Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, konstatovala je da su svi radovi na ovoj tehnološkoj cjelini izvedeni u skladu sa izdatim dozvolama, projektnom i tehničkom dokumentacijom, uz vrlo visok kvalitet izvedenih radova i ugrađene opreme koja posjeduje sve zakonom propisane ateste, što je tokom probnog rada i potvrđeno.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Stanarima će razgovarati sa načelnikom ove opštine Dušanom Panićem.

Sastanak će biti održan u kabinetu načelnika opštine s početkom u 11.00 časova. Izjave za novinare planirane su nakon sastanka. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti