Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiCrna Gora: Struja od danas jeftinija 4,74 odsto

Crna Gora: Struja od danas jeftinija 4,74 odsto

PODGORICA, Cijena električne energije u Crnoj Gori od danas iznosi 7,97 centi po kilovat času, što je za 4,74 odsto manje u odnosu na cijenu koja je obračunavana do sada.
Iz Elektroprivrede Crne Gore /EPCG/ saopšteno je da je cijena za domaćinstva sa jednotarifnim mjerenjem umanjena za 7,61 odsto.

“Za ostale distributivne kupce, u zavisnosti od naponskog nivoa, utvrđena je konačna cijena, tako da za 35 kilovoltnog /KV/ potrošača iznosi 5,1 cent po kilovat satu i niža je 5,52 odsto, dok je za desetkilovoltnog umanjena 3,31 odsto”, navodi se u saopštenju EPCG.

Iz EPCG su pojasnili da se ukupna cijena energije i usluga koju plaćaju krajnji kupci određuje kada se, shodno zakonu, na novoutvrđene cijene aktivne energije dodaju cijene mrežnih operatera i naknade.

Iz elektroenergetske kompanije su kazali da su konačne, nove cijene za distibutivne kupce, koje obuhvataju cijenu električne energije, mrežnih usluga i naknada, u prosjeku umanjene 4,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Shodno zakonu, cijena električne energije za domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju kategoriji domaćinstava je ograničena za period od 1. januara 2017. do 2019. godine, dok se cijena energije za ostale kupce formira slobodno, shodno uslovima na tržištu. Srna

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti