Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiUredna isporuka toplotne energije

Uredna isporuka toplotne energije

ISTOČNO NOVO SARAJEVO, “Toplana” Istočno Novo Sarajevo funkcioniše bez problema i korisnike uredno snabdijeva toplotnom energijom, rekao je direktor ovog preduzeća Dragan Janković.
“Za sada sve funkcioniše u najboljem redu. Obezbijedili smo dovoljne količine mazuta i nadamo se da će ova sezona grijanja proteći bez problema”, kaže Janković za Srnu.

“Toplana” zagrijava oko 30.000 metara kvadratnih prostora, odnosno škole, pravosudne institucije, Dom zdravlja, te zgrade policije, civilne zaštite, opštine, kao i stambene objekte.

Za poslovne prostore koji su u vlasništvu “Toplane” cijena grijanja na šestomjesečnom nivou iznosi 5,60 KM po metru kvadratnom.

Za poslovni prostor u vlasništvu korisnika cijena za šest mjeseci iznosi 5,24 KM, dok je za vaspitno-obrazovne i zdravstvene ustanove cijena 4,90 KM po metru kvadratnom.

Cijena grijanja stambenih prostora je 1,50 KM po metru kvadratnom.

Janković kaže da naplativost iznosi oko 80 odsto, ističući da su neki veći budžetski korisnici izmirili dio duga, što “Toplani” mnogo znači.

Iako je ovo preduzeće uglavnom prepušteno samom sebi, kaže Janković, “Toplana” uspijeva da ide pozitivnim trendom i da u proteklih par godina ostvari kontinuirani rast prihoda od 10 odsto na godišnjem nivou.

“Za ovu godinu u planu nam je proširenje i postavljanje nove mreže u dužini oko 450 metara. To se uglavnom odnosi na Hilandarsku ulicu u kojoj se grade stambeni objekti. Naša procjena je da ta investicija iznosi blizu 200.000 KM”, rekao je Janković. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti