Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEnergetska situacija u Srbiji dobra

Energetska situacija u Srbiji dobra

BEOGRAD, Energetska situacija u Srbiji je dobra, a snabdjevanje svim energentima je potpuno sigurno i stabilno, poručio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Antić je istakao da nema nikakvih problema kada je riječ o proizvodnji električne energije, kao ni u distribuciji, osim u malom broju brdsko-planinskih sela u jugoistočnoj Srbiji, gdje je bilo određenih iskakanja koji se, kako je rekao, brzo rješavaju.

Nijednog trenutka nismo izašli iz okvira 0,2 do 0,25 odsto potrošaca koji nisu imali napajanje, što je u ovom delu godine i u ovim uslovima veliki uspeh za energetski sistem“, rekao je Antić novinarima nakon obilaska trafostanice “Beograd 20”.

Ministar je kazao i da je juče bila velika proizvodnja i potrošnja električne energije, da nije bilo problema u prenosu i dodao da će se tako nastaviti i narednih dana.

To zahteva budnost i pripravnost i u EPS-u i EMS-u. Na snazi je najviši nivo pripravnosti i dežurstava, a sve ekipe su spremne da brzo i efikasno reaguju u celoj Srbiji“, naveo je.

On je istakao i da sve toplane u Srbiji rade 24 sata, da sve imaju zalihe mazuta i uglja, kao i da je snabdjevanje gasom izuzetnom dobro.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti