Nedjelja 21. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMarić: Još će se razgovarati na temu poskupljenja struje

Marić: Još će se razgovarati na temu poskupljenja struje

ZAGREB, Ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić rekao je da će se još razgovarati na temu poskupljenja struje, koje je dan ranije najavio ministar zaštite okoline i energetike Hrvatske Slaven Dobrović.

Gostujući jutros u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” na pitanje novinara hoće li cijena električne energije porasti od četiri do šest odsto, Marić je rekao da će se to još vidjeti.

“To ćemo još vidjeti, čuo sam izjavu kolege ministra Dobrovića, pretpostavljam da je tematika vezana uz problematiku naknade za obnovljive izvore energije. Jedna neugodna vijest, koja je ovu Vladu dočekala kao nekakva vrsta ostavštine, ne ulazeći u to da da ja sad propitkujem tko je i zašto potpisao određene ugovore, ali na tu temu ćemo naravno razgovarati“, izjavio je Marić.

Ministar energetike i zaštite okoliša Hrvatske Slaven Dobrović, gostujući u utorak u emisiji Veto na televiziji N1, najavio je skoro poskupljenje struje u Hrvatskoj, a kao razlog za to naveo je povećanje naknade za podsticaj proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije. Teret pri tome ne bi trebali nositi samo dobavljači, nego i građani.

”To će se desiti prije polovine godine, ali to će biti mala promjena. Par postotaka – 4, 5 ili 6 posto, takva je situacija, mi moramo naći izlaz”, rekao je Dobrović, dodavši kako na to neće imati uticaja lokalni izbori. Istakao je i da se to mora napraviti što prije, čim se donesu zakonski dokumenti.  Hina

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti