Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiZavršen redovan godišnji remont TE ”Stanari” vrijedan dva miliona KM

Završen redovan godišnji remont TE ”Stanari” vrijedan dva miliona KM

STANARI, Termoelektrana Stanari je ponovo u redovnom radu nakon uspješno planskog godišnjeg remonta, koji je završen prije predviđenog roka i koštao je oko 2.000.000 KM, saopšteno je iz kompanije EFT.

“Zbog remonta može se očekivati stabilan i kontinuiran rad Termoelektrane Stanari koji će omogućiti realizaciju planirane godišnje proizvodnje od 2.025.000 megavat-časova električne energije”, navodi se u saopštenju EFT-a.

Iz EFT-a je saopšteno da su tokom remonta, gdje je to bilo moguće, angažovane kompanije i radna snaga iz BiH, čime je “EFT-Rudnik i Termolektrana Stanari” ostala posvećena podršci razvoju ovog regiona.

Glavne aktivnosti su se odvijale na kotlovskom i turbogeneratorskom postrojenju čime je, pored osiguranja pouzdanog rada u narednom periodu, fokus bio i na unapređenju i održavanju kako energetske efikasnosti bloka, tako i obezbjeđenju uslova za nastavak primjene najsavremenijih tehnologija sa aspekta ekologije.

Pridržavajući se najboljih raspoloživih praksi zaštite na radu, remont Termoelektrane Stanari je protekao bez povreda radnika tokom izvođenja radova.

Na remontnim radovima je bilo angažovano više od 150 radnika iz specijalizovanih kompanija, uključujući “Termoelektro” Brčko, “Mont-r” Beograd, “Feromont” Beograd, “ZRE” Katovice, “Layher” Beograd, “Tipo kotlogranja” Prijedor i druge. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti