Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiĐokić: Razmotrićemo amandmane na zakon o rudarstvu

Đokić: Razmotrićemo amandmane na zakon o rudarstvu

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Prijedlog zakona o rudarstvu Srpske.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić je u završnoj riječi o ovom aktu naveo da je Zakon o rudarstvu po hitnom postupku predložen jer je teško očekivati da će parlament imati još jedno redovno zasjedanje do izbora.

“Određena pitanja zahtijevaju da budu uređena što prije. O zakonu je sprovedena vrlo kvalitetna javna rasprava u više centara Srpske, a posebno u onima u kojima se nalaze najveći rudarski kapaciteti. Pozitivno mišljenje o ovom zakonu dali su i stručnjaci iz oblasti rudarstva”, rekao je Đokić.

On je dodao da će Vlada sve podnesene amandmane poslanika i poslaničkih klubova pažljivo razmotriti i neke od njih prihvatiti, jer je cilj da zakon obezbijedi da Srpska napreduje na planu rudarstva i da u toj oblasti obezbijedi veće prihode.

Đokić je rekao da je obaveza onog ko vrši eksploataciju da obavlja rekultivaciju.

“Na tome treba dodatno raditi. Ne odnosi se to samo na oblast rudarstva, već i na eksploataciju drugih mineralnih sirovina. Treba u tom smislu pojačati rad kontrolnih organa i inspekcija”, naveo je Đokić.

U Narodnoj skupštini Srpske u toku je redovna pauza do 17.15 časova.

U nastavku sjednice trebalo bi da po hitnom postupku budu razmatrani prijedlozi zakona o amnestiji i zateznoj kamati.

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Koridor “Pet ce” kroz Republiku Srpsku i izgradnje dionice auto-puta “9. januar” Banjaluka-Doboj. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti