Srijeda 24. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiCrna Gora: Od početka godine izvezeno struje 35,9 miliona evra

Crna Gora: Od početka godine izvezeno struje 35,9 miliona evra

PODGORICA, “Elektroprivreda Crne Gore” /EPCG/ je od početka godine do kraja septembra izvezla struju u vrijednosti od 35,9 miliona evra, a uvezla 23,3 miliona evra električne energije, rekao je izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom Darko Krivokapić.

Krivokapić je naveo da je državna energetska kompanija u ovom periodu uvezla 504 gigavat-časa struje, a izvezla 218 gigavat-časova više, saopšteno je iz EPCG.

“Za vrijeme remonta hidroelektrana Piva i Perućica tokom ljetnjih mjeseci, tačnije od juna do septembra, za potrebe snabdijevanja kupaca, EPCG je uvezao 299 gigavat-časova električne energije”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da EPCG očekuje relaksirajući period jer nastupa kišna sezona, gdje se očekuje i višak električne energije koja se planira za izvoz.

“Ali, ako novembar i decembar podbace sa očekivanim padavinama, onda se scenario mijenja i EPCG će biti primoran da uvozi veće količine”, naveo je Krivokapić.

U svakom slučaju, objasnio je Krivokapić, potrošači ne moraju da brinu, jer ti faktori neće uticati na njihovo sigurno snabdijevanje električnom energijom.

EPCG je u posljednjih pet godina izvezao 4,11 milijardi kilovat-časova električne energije ukupne vrijednosti oko 151 milion evra, a uvezao 4,02 milijarde kilovat-časova za iznos od skoro 165 miliona. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti