Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaVišković: "HE na Drini" značajan energetski kapacitet

Višković: “HE na Drini” značajan energetski kapacitet

VIŠEGRAD, Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je preduzeće “Hidroelektrane na Drini” jedan od najznačajnijih energetskih kapaciteta Republike Srpske i da već niz godina posluje pozitivno, čime doprinosi razvoju Srpske.
“Drago mi je da su i pored ovakvih hidrometeoroloških uslova blizu izvršenja plana, a ukoliko bude padavina do kraja godine premašiće plan za ovu godinu”, rekao je Višković novinarima u Višegradu.

Višković kaže da je izgradnjom pristupnih puteva ka “Hidroelektrani na Drini” u dužini od pet kilometara, za šta je izdvojeno 900.000 KM, omogućen neometan rad ovog preduzeća.

On je podsjetio da saobraćajnica koja vodi ka preduzeću “Hidroelektrane na Drini” tokom poplava nije bila u funkciji i da su zato sada osposobljene i pomoćne ulice kako bi zaposleni imali pristup preduzeću i u slučaju prirodnih nepogoda.

Višković je ocijenio da je ova investicija od značaja i za građane koji žive na ovom području, jer nije revitalizovana samo glavna saobraćajnica, nego i pomoćne.

Direktor preduzeća “Hidroelektrane na Drini” Nedeljko Perišić rekao je da je zadovoljan izvedenim radovima i da će rekonstrukcija puteva biti nastavljena naredne godine.

On kaže da je napravljena i alternativna dionica, jer je zbog poplava 2010. godine bio onemogućen pristup preduzeću.

Perišić je rekao da je izvršen remont generatora, te da je izabran izvođač za uvođenje novog sistema upravljanja – SKADA, koji će omogućiti da ovo preduzeće održi pogonsku spremnost i stabilnost. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti