Srijeda 24. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiERS: Racionalno trošiti struju tokom zime

ERS: Racionalno trošiti struju tokom zime

TREBINJE – “Elektroprivreda Republike Srpske” /ERS/ će, u uslovima energetske krize u svijetu, obezbijediti stabilno i uredno snabdijevanje električnom energijom potrošača u Srpskoj, , rekli su Srni u tom preduzeću, odakle je građanima upućen apel da tokom zime racionalno troše struju.

Iz ERS-a su istakli da imaju dovoljne količine struje u uslovima energetske krize u svijetu, a očekuje se i dodatno povećanje potrošnje zbog početka sezone grijanja.

Ponovili su da cijena struje za domaćinstva ostaje ista, odnosno najniža u regionu i Evropi, iako svi parametri i cijene sirovina drastično rastu posljednjih sedmica.

Za sada ne razmišljamo o promjeni cijene za domaćinstva, odnosno građane Republike Srpske, ali pratimo kretanje cijena svih roba na tržištu i one su mnogostruko uvećane u poljednjih mjesec dana“, navode u Matičnom preduzeću.

Iz ERS-a su apelovali da građani racionalno troše električnu energiju tokom zime da bi imali što manje račune za struju, ali i da ne bi bila preopterećena distributivna mreža.

Kada je riječ o plaćanju računa i izmirenju dugova za električnu energiju, u tom energetskom preduzeću su naveli daveliki broj građana u Republici Srpskoj redovno izmiruje svoje obaveze, ali ima i određen broj kupaca koji to ne čine redovno.

Zbog toga su pozvali sve kupce da uredno izmiruju obaveze za utrošenu električnu energiju da ne bi došli u situaciju da po isključenju, osim računa za utrošene kilovate, dodatno plaćaju visoke troškove ponovnog uključenja.

Iz ERS-a su podsjetili da Direkcija za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca nakon dva neplaćena računa šalje obavještenje o obustavi isporuke električne energije.     Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti