Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiStanovnici Brčkog moći će da proizvode električnu energiju

Stanovnici Brčkog moći će da proizvode električnu energiju

BRČKO – Stanovnicima Brčkog će novi Zakon o električnoj energiji, koji je usvojila Skupština distrikta, omogućiti da za svoje potrebe proizvode električnu energiju alternativnim načinima, a da višak mogu da prodaju elektrodistribuciji, rekao je potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Filipović je rekao novinarima da će interes imati i preduzetnici koji će moći da instaliraju veći broj solarnih panela.

Govoreći o prijedlogu budžeta distrikta za 2022. godinu koji je predložen u iznosu od oko 239.000.000 KM, a razmatran je i na sjednici, Filipović je podsjetio da su završene sve tri javne rasprave i da će one oblikovati konačan izgled budžeta.

Skupština je tokom jučerašnje sjednice, između ostalog, usvojila i Zakon o javnoj imovini, izmjene i dopune Zakona o lovstvu, izmjene i dopune Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o platama i naknadama zaposlenih u pravosuđu kao i pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Brčko distrikta.

Usvojen je i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa koje se odnose na izgradnju kanalizacionih mreža, dalekovoda, putne infrastrukture te raspolaganja poslovnim prostorima bez naknade u korist udruženja građana i organizacija.

Preostalih 11. tačaka dnevnog reda 15. redovnog zasjedanja poslanici će razmatrati 10. novembra.

Prije 15. redovnog zasjedanja, Skupština je okončala 14. redovnu sjednicu. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti