Utorak 3. Oktobar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasStevanović zahvalio "Srbija gasu" za isporuku prirodnog gasa

Stevanović zahvalio “Srbija gasu” za isporuku prirodnog gasa

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio je danas preduzeću “Srbija gas” za ozbiljno razumijevanje koje je pokazalo za firme i građane Republike Srpske koje su ostale bez prirodnog gasa zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj.

“`Srbija gas` je od količina koje je uvezao iz Mađarske za potrebe Republike Srpske obezbijedio oko 50.000 metara kubnih na dnevnom nivou, kako bi, kada je u pitanju Zvornik, funkcionisala kompanija `Alumina`, gradska toplana i svi oni koji za svoje potrebe koriste prirodni gas”, rekao je Stevanović.

On je istakao da je uz pomoć “Srbija gasa”, “RS gasa” i “Zvornik stana” održan kontinuitet grijanja u Zvorniku, prije svega, školskih objekata, vrtića i zdravstvenih ustanova i svega onoga što je neophodno za normalno odvijanje života.

“U jednom momentu razmišljali smo da treba zaustaviti nastavu na dan ili dva dok se ne stabilizuje snabdijevanje prirodnim gasom, ali smo zahvaljujući `Srbija gasu` dobili interventne količina pa se nastava odvija normalno, vrtići, kao zdravstvene ustanove rade bez prekida, dok je normalizovano stanje i u gradskoj toplani”, rekao je Stevanović.

Stevanović je naglasio da je “Zvornik stan” u ovu sezonu grijanja prvi put ušao sa dugom prema isporučiocu prirodnog gasa nešto manjim od 500.000 KM.

“Znalo je biti sezona kada se ulazilo sa dugom od oko tri miliona KM, ali je menadžment `Zvornik stana` uspio da racionalnim poslovanjem ovaj dug vremenom smanji i da istovremeno redovno obezbjeđuje funkcionalnost ovog preduzeća”, rekao je Stevanović.

Zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj Zvornik je bio jedan dan bez grijanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti