Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostNeophodna izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Neophodna izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

BIJELJINA – Mnoge lokalne zajednice u Republici Srpskoj još nemaju riješen problem otpadnih voda i u narednom periodu neophodno je da gradovi i opštine, u saradnji sa republičkim institucijama, rade na razvoju i sprovođenju projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

Predstavnici “Voda Srpske”, kao nadležne ustanove za upravljanje vodama u Srpskoj, i predstavnici više lokalnih zajednica prisustvovali su prezentaciji koju su u Bijeljini održali predstavnici tri kineske kompanije /”JSPDI China Engineering Group Jiangsu Power Design Institute CO. LTD”, “SUMEC Complete Equipment And Engineering CO. LTD” i “China State Construction Engineering Corporation/, zajedno sa firmom “HD Razvoj”, kao svojim predstavnikom za Republiku Srpsku.

Tema prezentacije bila je projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda na teritoriji Republike Srpske, objavljeno je na sajtu “Voda Srpske”.

U okviru prezentacije održana je i diskusija o potrebama gradova i opština u Republici Srpskoj o pitanju skupljanja i prečišćavanja otpadnih voda.

Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti