Nedjelja 24. Septembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasDodik: Cijena gasa za Srpsku ostaje ista

Dodik: Cijena gasa za Srpsku ostaje ista

SANKT PETERBURG – Cijena gasa ostaje ista za Republiku Srpsku, a ne postoji nijedno pitanje koje može da zaustavi izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa generalnim direktorom “Gasproma” Aleksejem Milerom.

“Ono što je veoma važno, jučerašnji moj razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom je ovdje potvrđen. Mi ćemo imati istu cijenu gasa kako je to dobila i Srbija, do 31. maja. Nakon toga ćemo razgovarati. Naši potrošaći mogu računati na istu cijenu, bez obzira što je ona mnogo viša na svjetskom tržištu”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je sastanak sa Milerom prošao odlično i da je to bio nastavak ranijih dobrih razgovora.

“Generalni direktor Miler je potvrdio svoja opredijeljenja i tome da ćemo zajedno raditi na projektima izgradnje gasovoda i izgradnje gasnih elektrana i da bi bilo dobro da inoviramo sve ranije dogovore i da kroz radne grupe stavimo na dnevni red”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, bio je odličan i visoko prijateljski poslovni sastanak u kojem se Srpska opaža kao važna i kao prostor u kojem imaju interesa ovako veliki giganti kao što je “Gasprom” da bude prisutan, da širi svoju mrežu ponude i kapacitete.

“Veoma sam zadovoljan sastankom i sav napor puta se isplatio jer imamo dobru podršku ovdje i osjećanje da ćemo zaista brzo raditi na realizaciji ovog projekta”, istakao je Dodik za ATV.

Dodik kaže da nema pitanja koje bi moglo da zaustavi izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke, te da Srpska treba da uradi operatvini plan.

“Razgovaralo se o svim elementima i dati su odgovori na sva pitanja, te nema tog pitanja koji bi mogao da zaustavi ovaj projekat i to je dovoljno za danas. Radićemo da prepoznamo obaveze i da nema zastoja sa naše strane. Skupiću sve nadležne da sagledamo svu sitaciju, dati hitne rokove što se tiče planske dokumentacije i informisati naše partnere”, naveo je Dodik. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti