Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasOd 1. decembra gas skuplji za 17,79 odsto

Od 1. decembra gas skuplji za 17,79 odsto

ISTOČNO SARAJEVO – Prirodni gas za potrošače preduzeća “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva poskupio je od 1. decembra za 17,79 odsto i cijena za domaćinstva biće 0,8834 KM po metru kubnom sa PDV-om, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Slavo Krajišnik.

Krajišnik je pojasnio da je do poskupljenja došlo jer im je Kantonalno javno komunalno preduzeće “Sarajevogas” iz Sarajeva za novembar ispostavilo fakturu za isporučeni gas po većoj nabavnoj cijeni, koja za njih iznosi 0,639 KM po metru kubnom, bez PDV-a.

S obzirom da smo već počeli podjelu računa po staroj cijeni za novembar, uspjeli smo da, uz djelomični trošak za nas, podijelimo račune sa starom nabavnom cijenom“, rekao je Krajišnik.

On je dodao da su uz decembarske račune obavijestili svoje potrošače da su zbog poskupljenja nabavke prinuđeni da povećaju prodajnu cijenu prirodnog gasa.

Naše preduzeće nabavlja prirodni gas od `Sarajevogasa` iz Sarajeva, a za njih je uvoznik `Energoinvest` Sarajevo. Mi trenutno nemamo drugih mogućnosti nabavke ovog energenta“, rekao je Krajišnik.   Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti