Utorak 31. Januar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPutin obećao Vučiću: Srbija će imati dovoljne količine gasa

Putin obećao Vučiću: Srbija će imati dovoljne količine gasa

​BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji mu je pružio uvjeravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime imati dovoljne količine gasa.

Dvojica predsjednika razgovarali su i o aranžmanu koji Srbiji obezbjeđuje dodatne količine gasa, saopšteno je iz Predsjedništva.

U razgovoru je istaknuta spremnost za dalju blisku saradnju Srbije i Rusije po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Vučić i Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte.

U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocijenili ugovor koji su potpisali “Petrohemija” i “Gasprom”.

Predsjednik Srbije je ruskom kolegi zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa “Kornet”, ocijenivši da su te rakete ruske proizvodnje najbolje na svijetu i, kao takve, veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije.

Zahvalivši na čestitkama koje mu je uputio povodom novogodišnjih i božićnih praznika, Vučić je Putinu poželio dobro zdravlje i mnogo uspjeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti