Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDirektor “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić podnio ostavku

Direktor “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić podnio ostavku

BEOGRAD – Vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” (EPS) Milorad Grčić podnio je ostavku na tu dužnost, nakon nekoliko havarija u preduzećima u okviru EPS-a.

Grčić je u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, sa čijim je sadržajem upoznao i Vladu Srbije, obavijestio o neopozivoj ostavci, navodeći da preuzima odgovornost za sve propuste koji su se desili u prethodnom periodu.

On navodi da je bio suočen sa izuzetno složenim okolnostima, počevši od poplava 2014. godine, koje su devastirale energetski sistem zemlje do “zastrašujuće kampanje protiv rudarskog kompleksa i termoenergetskog sektora”.

Grčić u pismu tvrdi da se EPS već duže bori sa “lobijem koji bi Srbiju da baci na koljena i zatvori kopove i termoelektrane”.

“Rade to za tuđi interes, potpuno otvoreno. Skovali su planove da Srbija ostane bez struje, ali ih je zaustavio Aleksandar Vučić”, naveo je Grčić i dodao da je postojao plan da se svi blokovi ugase najkasnije do 2023. godine, ali da to nije dozvoljeno.

Grčić je u pismu optužio ministra rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović da, “radeći za mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, razgrađuje cjelokupni elektroenergetski potencijal zemlje i uništava taj sektor, koji je srce države”.

“Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast”, poručio je Grčić.

Njegova ostavka uslijedila je nakon nekoliko havarija u preduzećima u okviru EPS-a, a najveća se desila krajem prošle godine u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, što je izazvalo probleme u snabdijevanju strujom. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti