Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostPoziv školama za uključenje u projekat Zelena revolucija

Poziv školama za uključenje u projekat Zelena revolucija

SARAJEVO -Obavještavamo osnovne škole FBiH da je trenutno u početnoj fazi projekt pod nazivom „Zelena revolucija“, tokom kojeg će se vršiti edukacija i usvajanje navika o pravilnom odlaganju, reciklaži i mogućnostima ponovne upotrebe e-otpada, za učenike osnovnih škola širom Federacije Bosne i Hercegovine, saopštili su u Udruženju ZEOS. 

U projektu će, kako kažu, učestvovati prvih 100 škola, koje se prijave putem online obrasca na web stranici: www.zeos.ba ili klikom ovdje, najkasnije do 11. februara 2022. godine.

“Škole će besplatno dobiti edukativni materijal i kante za e-otpad, koje ostaju na korištenju školama i nakon projekta, a za tri najbolje rangirane škole u sakupljenoj količini e-otpada, biti će osigurane nagrade u vidu nabavke potrebne IT opreme (pametna tabla, projektor i IT oprema za učionicu informatike). Pored navedenog, u odnosu na sakupljenu količinu e-otpada, svim školama će biti donirane potrebne sadnice za uređenje školskog dvorišta ili opštinskog parka”, istakli su u ZEOS-u.

Kante za e-otpad i njihovo preuzimanje (pražnjenje) će se vršiti u skladu sa potrebnom škole. Sve navedeno je za škole potpuno besplatno i cjelokupan trošak čitavog projekta snosi ZEOS eko-sistem d.o.o.

Projektne aktivnosti će u školama vršiti nastavno osoblje svake pojedinačne škole, a prvi online zajednički sastanak sa koordinatorima je planiran online 16. februara 2022. godine. Od škola se očekuje angažman za provođenje pripremljenih prezentacija u svim razredima, podjelu dostavljenih letaka i plakata, organizovanje jedne radionice za izradu predmeta od e-otpada na nivou škole, podsticanje učenika na pravilno odlaganje e-otpada u toku trajanja projekta, te objavu fotografija projektnih aktivnosti ili radova djece i teksta na svojim društvenim mrežama, te web stranici.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti  putem telefona: +387 33 628 606 ili putem e-maila projekti@zeos.ba.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti