Srijeda 24. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiTreći Samit energetike od 16 do 18. marta u Trebinju

Treći Samit energetike od 16 do 18. marta u Trebinju

TREBINJE – Treći „Samit energetike Trebinje 2022“ biće održan od 16. do 18. marta, u organizaciji “Elektroprivrede Republike Srpske”, grada Trebinja i preduzeća SET Trebinje.

“Pokrovitelji ovogodišnjeg trodnevnog samita su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH i Elektroprivreda Crne Gore”, saopšteno je iz SET-a.

Teme ovogodišnjeg SET-a će biti: dekarbonizacija energetskog sektora zapadnog Balkana, uloga elektroprivreda u tranziciji energetskog sektora u regionu, razvoj gasovodne infrastrukture u regionu u funkciji sigurnosti snabdijevanja.

Na panelima će biti riječi i o poremećaju cijena električne energije na tržištu, izazovima daljnje liberalizacije tržišta električne energije u regionu, balansiranju energije iz obnovljivih izvora u BiH i regionu, izazovima uvođenja sistema trgovanja emisijama (ETS), energetskoj efikasnost, 4D trendovima u energetici, razvoju infrastrukture za elektromobilnost, uspostavljanju obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata.

U deset odvojenih panela učestvovaće oko 70 vodećih stručnjaka iz zemlje i regiona.

“Imajući u vidu da će SET 2022 na jednom mjestu okupiti gotovo sve najznačajnije kompanije iz energetskog sektora regiona, to će biti i idealno mjesto za ostvarivanje novih poslovnih partnerstava i prezantacije proizvoda i dostignuća”, navedeno je u saopštenju.

Samit će se održati u Kulturnom centru Trebinje uz poštovanje postojećih epidemioloških mjera i poštivanje uspostavljenog COVID-19 potokola

Više informacija o Samitu energetike Trebinje SET 2022. možete pogledati na oficijelnoj web stranici samita www.setrebinje.com.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti