Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasSrbija ima dovoljno gasa, neće poskupiti do 31. maja

Srbija ima dovoljno gasa, neće poskupiti do 31. maja

BEOGRAD – Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da Srbija ima dovoljno gasa i da on neće poskupiti do 31. maja. Bajatović je za Televiziju Prva rekao da, kada je riječ o energentima, nema razloga za brigu i da država odlično radi svoj posao.Govoreći o tome ko će platiti razliku u cijeni, Bajatović je rekao da će dio platiti država, a ostatak Srbijagas.

Istakao je da neće biti ugroženi ni građani ni privreda i naveo da je skladište u Banatskom dvoru napunjeno i da u njemu ima 120 miliona metara kubnih gasa u našem dijelu i 165 miliona u ruskom dijelu. Bajatović je rekao da Srbija, uz supstituciju mazuta, ne bi trebalo da ima problema sa gasom do ljeta.

Kada je riječ o cijeni gasa od 1. juna, Bajatović je rekao da će biti izračunati koji su privredni i finansijski efekti.

Mi već razmenjujemo dopise sa Gaspromom“, rekao je Bajatović i dodao da će cijena biti bar 30 odsto niža od sadašnje na tržištu.

Ukazao je da će inflacija ostaviti posljedice i po našu i po evropsku privredu. On smatra da će najveći ceh trenutne situacije u Ukrajini platiti Evropa.

Bajatović je rekao da je cijena nafte trenutno previsoka, ocjenivši da bi skok cijene nafte na 130 dolara bio kraj svjetske ekonomije. TV Prva

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti