Utorak 23. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMađarska protiv energetskih sankcija Rusiji

Mađarska protiv energetskih sankcija Rusiji

BUDIMPEŠTA – Budimpešta nije spremna da podrži ideju da se energetski sektor stavi na listu antiruskih sankcija koje uvodi EU, izjavio je ministar finansija Mađarske Mihalji Varga.

On je naglasio da bi širenje sankcija na ekonomski sektor predstavljalo ozbiljniju prijetnju mađarskoj nacionalnoj valuti, javio je Rojters.

Vagra je rekao da su restriktivne mjere koje je uvela EU već prouzrokovale značajnu štetu ekonomiji njegove zemlje, uključujući vrijednost forinte, koja je danas na rekordno niskom nivou u odnosu na evro, prenosi TASS.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlučio je 24. februara da započne specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, na zahtjev lidera samoproglašenih republika u Donbasu.

On je naglasio da planovi Moskve ne uključuju okupiranje ukrajinske teritorije, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su mete objekti vojne infrastrukture u Ukrajini i da operacija ne predstavlja opasnost za civilno stanovništvo.

EU, SAD, Velika Britanija i još nekoliko zemalja uvele su sankcije fizičkim i pravnim licima u Rusiji nakon početka operacije.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti