Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"Ekvinor" prekida trgovinu ruskom naftom

“Ekvinor” prekida trgovinu ruskom naftom

OSLO – Norveški energetski gigant “Ekvinor” prestaće da trguje ruskom naftom i naftnim prerađevinama, navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici kompanije.

“Nakon saopštenja da je ‘Ekvinor’ započeo proces izlaska iz projekata u Rusiji, donesena je odluka da kompanija prestane da trguje ruskom naftom. To znači da ‘Ekvinor’ neće ulaziti u bilo kakve nove poslove niti će učestvovati u prevozu nafte i naftnih prerađevina iz Rusije”, ističe se u saopštenju.

Kompanija je ranije saopštila da prestaje da kupuje rusku naftu, u okviru povlačenja poslovanja iz Rusije zbog situacije u Ukrajini, podsjeća TASS.

“Ekvinor” je 28. februara saopštio da je donesena odluka da se povuče iz zajedničkih projekata u Rusiji i obustavi nova ulaganja u toj zemlji.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 24. februara da je odlučio da započne specijalnu rusku operaciju u Ukrajini, na zahtjev lidera samoproglašenih republika u Donbasu.

On je naglasio da Rusija nema namjeru da okupira ukrajinske teritorije i da je cilj operacije da se “denacifikuje” i demilitarizuje Ukrajina. Srna

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti