Srijeda 24. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija2Rudnik uglja Pljevlja izvoziće ugalj u Srbiju

Rudnik uglja Pljevlja izvoziće ugalj u Srbiju

PODGORICA – Rudnik uglja Pljevlja uspostavio je saradnju sa Elektroprivredom Srbije (EPS) o isporuci uglja, a cijena i transport će biti zvanično definisani u narednom periodu.

Na poziv direktora Elektroprivrede Srbije Miroslava Tomaševića, 31. marta, organizovan je sastanak sa izvršnim direktorom Rudnika uglja Pljevlja Milanom Lekićem i direktorom Sektora za razvoj i investicije Jagošem Gomilanovićem, na kojem je dogovorena saradnja.

Kada je riječ o cijeni i transportu te kategorije biće zvanično definisane u narednom periodu, međutim, Lekić je poručio da cijena svakako neće biti manja u odnosu na postojeću cijenu po kojoj se ugalj distribuiše Termoelektrani Pljevlja /TEP/, te da će troškovi transporta u potpunosti pasti na teret EPS-a.

Lekić je naveo da je sastanak sa Tomaševićem protekao u odličnoj atmosferi, gdje je iskazana apsolutna naklonost za uspostavljanje uspješne saradnje i maksimalno profesionalan pristup prema potrebama i zahtjevima njihove kompanije.

“Tokom ove kalendarske godine načelno je dogovoreno da se isporuči oko 300.000 tona uglja, sa tendencijom da ta količina ubuduće bude povećana. Dogovoreno je da Rudnik uglja Pljevlja u narednom periodu formira cijenu i da se podrobnije definišu svi elementi saradnje”, naveo je Lekić.

On je rekao da je, prema određenim pretpostavkama, u planu da se, na dnevnom nivou, isporučuje oko 500 tona uglja. Troškove transporta prema Prijepolju ili Lazarevcu, u zavisnosti od definitivne odluke gdje će biti distribuisan ugalj, će u potpunosti pokriti EPS.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti