Srijeda 12. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija4ETMAX – brže i lakše od ideje do solarne elektrane

ETMAX – brže i lakše od ideje do solarne elektrane

Najbolji početak je uvijek uz provjerene partnere!

Sve češće smo svjedoci opravdanosti investiranja u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, a posebno u korištenje neiscrpne energije Sunca!

U poslednje vrijeme smo sa svih strana suočeni sa različitim informacijama o negativnim uticajima globalnih dešavanja na proizvodnju, potrošnju, kao i svakodnevno snabdijevanje. U takvim okolnostima, potrebno je investirati dugoročno i pametno, tako da osigurate za sebe, za svoj biznis, ili  industrijsku proizvodnju neophodnu električnu energiju, ali na način koji je ekonomski i ekološki prihvatljiv i dugoročan.

U tom slučaju, investiranje u  postrojenja – elektrane za proizvodnju energije iz OIE, posebno iz energije sunca, je jedan od najbojih načina da unaprijedite svoje poslovanje. Instaliranjem solarne elektrane možete smanjite značajno, ili čak u potpunosti troškove električne energije.

Ukoliko ipak, želite da osigurate sigurno i povoljno snabdjevanje električnom energijom za poljoprivrednu proizvodnju (navodnjavanje, preradu, kao i druge proizvodne aktivnosti), ili za vlastitu potrošnju Vaše domaćinstvo, vikendicu, kao i bilo koju drugu namjenu izgradnja solarne elektrane je dugoročno najbolja investicija.

Svako od nas je potrošač električne energije, ali sada imamo jedinstvenu priliku da postanemo i proizvođači na nekoliko načina, bilo kao preduzeća ili pojedinci.

Projektovanje i  izgradnja solarnih postrojenja su složeni projekti, koji zahtjevaju stručan pristup, znanje i iskustvo, kao i realne analize i pripreme da bi investicije dale svoj maksimum.

Sve navedeno svojim klijentima osigurava kompanija ETMAX doo koja se nalazi u Poslovnoj zoni Ramići, Banja Luka i izgradila je do sada preko 200 solarnih postrojenja različite snage, dizajna i namjene po potrebama investitora iz privrednog sektora.

Solarna postrojenja koja gradi ETMAX doo su projektovana od strane stručnih projektanata sa dugogodišnjim iskustvom u radu i svakom projektu se posvećuje posebna pažnja, uzimajući u obzir želje klijenata, potrebe i mogućnosti same lokacije postrojenja.

Oprema koja se instalira je vrhunskog kvaliteta, od provjerenih proizvođača, koji su lideri u proizvodnji opreme za solarna postojenja, gdje se izdvaja austrijski  Fronius i korejsko – njemački koncern Q cells, kao i drugi renomirani proizvođači opreme i komponenti.

ETMAX doo je razvio i sopstvenu proizvodnju dijela komponenti, što pored domaćih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u projektovanju i izgradnji solarnih elektrana daje dodatnu garanciju kvaliteta, brze isporuke i kompletnog stručnog servisa investitorima.

Elektrane koje gradi ETMAX doo su prilagođene tehničkim zahtjevima i potrebama klijenata, jer je preduzeće specijalizovano za izvođenje projekata različite složenosti, tako da će se sa jednakom stručnošću i pažnjom graditi mikro postrojenja za domaćinstva, kao i komercijalne elektrane  za potrebe privrede i industrijsku namjenu.

Solarne elektrane se grade  na objektima (krovovi), kao i na zemlji, a pored različite instalisane snage, elektrane se razlikuju i po namjeni, tačnije da li se električna energija koristi za vlastitu potrošnju,  odnosno  isporučuje  u elektro distributivnu mrežu, ili kombinuje ove dve namjene.

Od nedavno, kao dodati element ponude koju unaprijeđuju u kontinuitetu, u ETMAX-u  postoji mogućnost finansiranja izgradnje solarnih postrojenja, što će  značajno olakšati investicije u obnovljive izvore energije.

Važno  je istaći da investitori na jednom mjestu mogu da dobiju kompletnu uslugu od početnog do finalnog koraka u procesu projektovanja i izgradnje solarne elektrane,  po sistemu „ključ u ruke“. Zato je ETMAX-ova ponuda prepoznata od strane klijenata, jer se radi o preduzeću koje je  projektovalo i izgradilo najveći broj solarnih elektrana na ovim prostorima.

Neka prvi korak Vaše investicije u obnovljive izvore energije bude kontakt sa provjerenim partnerima, jer mnogo je razloga da zakažete sastanak i posjetite ETMAX doo, na lokaciji Poslovna zona Ramići, Banja Luka, ili da više informacija potražite na web sajtu preduzeća www.etmaxdoo.com

 Kontakt telefon: 051/235 211, kao i mejl adresa: office@etmaxdoo.com .

PR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti