Četvrtak 18. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergija vjetraSrbija dobija još jedan vjetropark

Srbija dobija još jedan vjetropark

BOR –  Na sjednici Gradskog vijeća grada Bora jednoglasno je usvojen prijedlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vjetroelektrane Snaga istoka na teritoriji grada.

“Jedna, za nas, najbitnija tačka dnevnog reda jeste početak izrade plana izgradnje još jednog vjetroparka na teritoriji grada Bora. Nakon izrade plana izgradnje vjetroparka na Crnom vrhu snage 350 megavata u toku je izrada plana još jednog vjetroparka na teritoriji grada Bora. Vjetroelektrana će se prostirati na potezu Veliki krš, planina Stol i Deli Jovan sa snagom 450 megavatčasova. Rok za izradu plana je godinu dana”, rekao je gradnačelnik Bora Aleksandar Milikić, prenosi sajt Grada.

Dodao je da je “siguran da će svi vjetroparkovi koji se grade na teritoriji grada Bora biti budućnost razvoja zelene energije na teritoriji Republike Srbije i ovog grada”.

“Novim zakonom, koji je u proceduri, biće predviđeno odvajanje određenih finansijskih sredstava procentualno lokalnim samoupravama na čijim teritorijama se grade vetroparkovi. Pošto će Bor biti grad sa najvećim kapacitetom vjetroparkova, siguran sam da će to biti ozbiljan izvor prihoda za sam grad u narednom periodu”, dodao je. Ekapija

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti