Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasGasprom obavijestio Eni o smanjenju isporuka gasa Italiji

Gasprom obavijestio Eni o smanjenju isporuka gasa Italiji

RIM – Italijanska energetska kompanija Eni dobila je obavještenje od Gasproma o ograničenom smanjenju isporuke gasa, izjavio je portparol Enija agenciji Tass.

“Eni potvrđuje da ga je Gasprom obavijestio o ograničenom smanjenju isporuka gasa za danas za oko 15 procenata. Razlozi smanjenja za sada nisu navedeni. Eni kontinuirano prati situaciju“, rekao je portparol kompanije.

Gasprom je u utorak saopštio da je morao da smanji isporuke prirodnog gasa preko gasovoda Sjeverni tok zbog neblagovremenog vraćanja pumpnih jedinica sa redovnog održavavanja u njemačkom Simensu i identifikovanih kvarova na motorima.

Zbog toga se u kompresorskoj stanici Portovaja sada mogu koristiti samo tri jedinice gasnih pumpi za isporuku samo 100 miliona kubnih metara gasa dnevno umjesto uobičajenih 167 miliona kubnih metara dnevno, objasnili su iz Gasproma.

Eni je ranije objavio da je otvorio račun u rubljama kod Gasprombanke kako bi plaćao gas u rubljama, što je u martu za tzv. neprijateljske zemlje naložio ruski predsjednik Vladimir Putin. Telegraf

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti