Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija1RiTE Ugljevik: Proizvodnja stabilna uprkos teškim uslovima rada

RiTE Ugljevik: Proizvodnja stabilna uprkos teškim uslovima rada

UGLJEVIK – Termoelektrana “Ugljevik” predala je samo u toku maja u elektroprenosnu mrežu 147.052 megavat-časova električne energije, ostvarivši 101,42 odsto mjesečnog plana proizvodnje.

Od početka godine do kraja maja ostvareno je 3.236 sati i 28 minuta rada na mreži, a u mrežu je predato 694.690 megavat-časova električne energije čime je ispunjeno 96,43 odsto kumulativnog plana proizvodnje, navodi se u mjesečnom listu Rudnika i Termoelektrane /RiTe/ “Ugljevik”.

Termoelektrana “Ugljevik” je od početka godine do kraja maja imala dva planska zastoja, koji su imali za cilj čišćenje konvektivnog dijela kotla i otklanjanje uočenih nedostataka na postrojenju, kao i deset neplaniranih zastoja koji su bili posljedica pucanja cijevi u ložištu kotla.

U tekstu se navodi i da je neophodno pronaći način da se što prije zamijeni kompletan cijevni sistem ložišta, a da je druga kritična tačka mlinsko postrojenje te da je potrebno što prije obaviti remont.

RiTE “Ugljevik” ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Savezom energetičara Republike Srpske, sa kojim organizuje stručno osposobljavanje i polaganje ispita
neophodnih za rad na određenim radnim mjestima.   Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti