Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostBespovratna sredsta za energetsku efikasnost

Bespovratna sredsta za energetsku efikasnost

SARAJEVO – Projekat “Zeleni ekonomski razvoj” GED objavio je javni poziv za pružanje podrške za najmanje 18 malih i srednjih preduzeća u BiH kroz korištenje potencijala energijske efikasnosti i tehnologija obnovljivih izvora energije, za 10 ovih privrednih subjekata za provođenje detaljnih energijskih audita i za tri za uvođenje sistema upravljanja energijom.

Prihvatljivi podnosioci prijava za podršku mogu biti mala i srednja preduzeća koja su registrovana najmanje dvije godine prije objave ovog javnog poziva, a koja imaju do 250 zaposlenih, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Obnovljivi izvori energije, industrijska/procesna energijska efikasnost, energijska efikasnost objekta, subvencionisaće se iznosom do 10 odsto od ukupne investicije kroz subvencionisanje kamate kredita ili do maksimalno 40.000 KM, najmanje 18 malih i srednjih preduzeća.

Podrška uvođenju sistema upravljanja energijom EN ISO 50001/EN 16001, će se subvencionisati iznosom do 70 odsto od iznosa ukupnih troškova uvođenja sistema upravljanja energijom za najmanje tri mala i srednja preduzeća.

Izrada energijskog audita će se subvencionisati u cijelosti do maksimalnog iznosa od 10.000 KM i to za 10 malih i srednjih preduzeća.

Prijave za ovaj javni poziv mogu se podnijeti do 12. avgusta, a više informacija o istom mogu se naći na zvaničnoj web-stranici:

https://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=93294

Projekat GED finansira Švedska, a implementira ga UNDP, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, fondovima za zaštitu životne sredine Republike Srpske i Federacije BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, te drugim partnerima. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti