Subota 27. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija5Samo 5.000 domaćinstava se prijavilo za solarne panele

Samo 5.000 domaćinstava se prijavilo za solarne panele

TREBINJE – U Republici Srpskoj se na javni poziv za učešće u projektu ugradnje solarnih panela na krovove prijavilo oko 5.000 domaćinstava, a “Elektroprivreda Republike Srpske” i dalje će promovisati ovaj program, rekao je Srni generalni direktor ovog preduzeća Luka Petrović.

On je podsjetio da je rok za prijavu istekao 15. oktobra, trenutno se analiziraju prispjeli zahtjevi i “Elektroprivreda Republike Srpske” nastojaće da ispoštuje građane koji su se prijavili.

Petrović je naglasio da će biti nastavljena promocija ovog programa jer građani nisu odgovorili u očekivanoj mjeri.

Angažovali smo oko 200 mladih širom Srpske koji će obilaziti domaćinstva i obrazlagati prednosti uvođenja sistema prozjumera za svako domaćinstvo“, rekao je Petrović.

On smatra da u narednom periodu treba više uraditi na promociji, navodeći da je u Evropi gotovo svaka druga kuća instalirala solarne panele i time postala energetski nezavisna.

Nema razloga da i mi to ne primijenimo i ne promovišemo, kao i da naši ljudi to ne prihvate“, istakao je Petrović.

On je rekao da je “Elektroprivreda Republike Srpske” već kreirala program ovog sistema za privredu, koji će biti nešto drugačiji od onog za domaćinstva.

“U treću fazu ulaze domovi zdravlja, vodovodi, vjerski objekti. Sve ove aktivnosti zahtijevaju i određenu kadrovsku strukturu koja treba da nosi tako važne programe i u narednim mjesecima ćemo nastaviti sa promocijom i inicijativama”, naveo je Petrović.

Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti