Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija4Srbija će struju uzimati od Azerbejdžana

Srbija će struju uzimati od Azerbejdžana

BEOGRAD  – Srbija i Azerbejdžan aktivno razgovaraju o uspostavljanju prenosnih kapaciteta i tehničkim mogućnostima isporuke električne energije iz Azerbejdžana u Srbiju, rečeno je u razgovoru kopredsjedavajućih Međuvladinog komiteta Srbije i Azerbejdžana Nikole Selakovića i Sahila Babajeva.

Selaković, koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, i Babajev, koji je ministar rada i socijalne zaštite Azerbejdžana, tokom video sastanka ocijenili su da će izgradnjom gasne interkonekcije Srbije sa Bugarskom biti omogućeno da Srbija dobija gas od Azerbejdžana.

Kao najvažniju oblast međusobne saradnje, istakli su oblast energetike, prije svega u gasnom sektoru i energetskoj tranziciji, saopšteno je iz Ministrstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Uoči predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu, dva ministra su ukazala da je ova posjeta prilika da se konkretizuje saradnja u oblasti poljoprivrede, energetike i transporta, kao i da se definišu nove oblasti razmjene iskustva i međusobne podrške dvije zemlje.

Oni su naglasili da je bilateralna saradnja Srbije i Azerbejdžana na najvišem političkom nivou, što je osnova za blisku saradnju u oblasti svakog resora, da se posebna pažnja mora posvetiti poljoprivredi, dok je sa strane Azerbejdžana iskazana inicijativa za uspostavljanjem direktnih letova između Beograda i Bakua, dodaje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti