Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostUpozorenje Britancima da se ne griju na kamperske peći i roštilje

Upozorenje Britancima da se ne griju na kamperske peći i roštilje

LONDON – Vatrogasna jedinica Londona pozvala je građane Velike Britanije da ne koriste kamperske peći i roštilje za zagrijavanje kuća.

Moglo bi biti primamljivo da se iskoristi kamperski šporet ili roštilj unutra kako bi se smanjili troškovi energije, ali to ne samo da nosi rizik od izbijanja požara, već može i da dovede do trovanja ugljen-monoksidom. Koristite ih samo napolju“, objavila je Vatrogasna jednica na “Tviteru”.

Velika Britanija, zajedno sa drugim zapadnim zemljama, suočena je sa velikom energetskom krizom i rastućom inflacijom, u sklopu globalne ekonomske recesije nakon pandemije kovid 19.

Situacija se dodatno pogoršala usljed ukrajinske krize, pošto su sukobi u Ukrajini i sankcije Zapada Moskvi dovele do ometanja lanaca isporuke i dodatnog naglog rasta cijena energije širom svijeta.

Inflacija u Velikoj Britaniji dostigla je 11,1 odsto na godišnjem nivou u oktobru, prije usporavanja na 10,7 odsto u novembru. Prema podacima Banke Engleske, britanska ekonomija ušla je u recesiju za koju se očekuje da traje do druge polovine sljedeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti