Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaSrbija i RS nastavljaju saradnju na projektu "Buk Bijela"

Srbija i RS nastavljaju saradnju na projektu “Buk Bijela”

BANJA LUKA – Izgradnja zajedničkih hidro-energetskih objekata, prvenstveno hidroelektrane “Buk Bijela” i nastavak saradnje Republike Srpske i Srbije u ovoj oblasti ostaje prioritet, izjavio je Srni ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, nakon sastanka sa direktorom Elektroprivrede Srbije Miroslavom Tomaševićem u Beogradu.

Đokić je naveo da postoji više zajedničkih pitanja i projekata na kojima će predano raditi i Republika Srpska i Srbija.

“Da dalje nastavimo intenzivno uključivati i voditi aktivnosti na izgradnji energetskog objekta koji je zajednički, a to je `Buk Bijela`. Naravno da smo ovaj sastanak danas iskoristili da razgovaramo i o drugim mogućim projektima koje bi zajednički realizovale elektroprivrede Republike Srpske i Srbije”, naglasio je Đokić.

On je istakao da je i u narednom periodu potrebno unapređivati saradnju uz ključne resurse – dvije elektroprivrede.

“Tomašević je u posljednje vrijeme uspio u potpunosti da stabilizuje energetski sistem Srbije, što je izuzetno važno i za nas jer sarađujemo stalno sa Elektroprivredom Srbije i oslonjeni smo jedni na druge”, istakao je Đokić.

Đokić je najavio da će u narednom periodu sastati i sa ministrom rudarstva i energetike Srbije Dubravkom Đedović, što bi bio nastavak razgovora i procesa realizacije zajedničkih elektro-energetskih projekata.Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti