Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija3Vodeći regionalni stručnjaci na „Balkan Solar Summitu” u Banjaluci

Vodeći regionalni stručnjaci na „Balkan Solar Summitu” u Banjaluci

BANJA LUKA – Ostalo je nešto manje od 20 dana do početka “Balkan Solar Summita” u Banjaluci, koji će okupiti vrhunske stručnjake u Banskom dvoru i koji će upravo na jednom mjestu dati sve aktuelne odgovore u vezi solarne energije i solarne industrije.

Tokom dvodnevne konferencije, na osam panela i četiri predavanja, biće zastupljene zanimljive teme, sa razmijenom praktičnog iskustva i znanja, a konkretna solarna rješenja će biti prezentovana u izložbenom dijelu.

„Projektovanje i izvođenje solarnih elektrana“, „Od ideje do prvog megavata“, „ Cijene električne energije na regionalnom tržištu – predviđanja i izazovi”, “Pojam virtuelne elektrane i model pristupa virtuelnim elektranama”, su samo dio raznovrsnog programa “Balkan Solar Summita”.

Značajna tema je i prvog panela, na kojem će se govoriti o tome na šta su su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale potpisivanjem Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi, koje su odgovornosti, planovi i očekivani rezultati.

Mnoge će, uvjereni smo, zanimati i predavanje “Kako do dodatnih zarada iz solarnih elektrana?”, na kojem će se govoriti o karbonskom sertifikatu, pohranjivanju energije i o zelenom hidrogenu.

Broj učesnika je ograničen, rezervišite svoje mjesto na vrijeme na www.solarsummit.ba

„Balkan Solar Summit“ se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti