Srijeda 17. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija3Branković: Trebinje sa SET-om centar energetike regiona

Branković: Trebinje sa SET-om centar energetike regiona

TREBINJE – Četvrti Samit energetike “SET Trebinje 2023” bio je veoma uspješan sa rekordnim brojem učesnika i postavio je Trebinje kao centar energetike u regionu, izjavio je danas direktor SET-a Aleksandar Branković.

On je na završnoj konferenciji za novinare ovogodišnjeg SET-a rekao da je Samitu od početka prisustvovalo više od 900 učesnika iz regiona i svijeta, što prevazilazi kapacitete Kulturnog centra Trebinje u kome se održava, pa je dobrodošla ideja o kongresnom centru, čiju izgradnju je najavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na otvaranju samita.

Branković je naveo i da je ovogodiišnji SET pratio i najveći broj medija do sada i da je ovih dana evidentirano oko 5.000 medijskih objava dnevno sa samita iz Trebinja.

On je zahvalio svim učesnicima koji su obradili dobre i značajne teme, kao i medijima, navodeći da su i smještajni kapaciteti Trebinja bili nedovoljni, jer su učesnici samita odsjedali i u okolnim opštinama.

U Trebinju je danas završen četvrti Samit energetske budućnosti “SET Trebinje 2023”, koji su pod sloganom “Energetska stabilnost zapadnog Balkana” organizovali “Elektroprivreda Republike Srpske”, grad Trebinje i preduzeće “SET Trebinje”. SAmit j epočeo 22. marta

Samit je održan pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti