Petak 26. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija1RiTE "Stanari" lani ostvarile dobit od 87 miliona KM

RiTE “Stanari” lani ostvarile dobit od 87 miliona KM

BANJALUKA – Direktor Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Stanari” Savo Mirković rekao je da je ova kompanija u prošloj godini ostvarila rekordne rezultate u svim segmentima poslovanja – prihod od oko 268 miliona KM i do sada najveću dobit od 87 miliona KM.

Mirković je rekao je da je ova komapnija lani proizvela rekordnu količinu električne energije – dvije milijarde 128 biliona kilovat-časova.

“Otkopano je oko 3,8 miliona tona uglja i više od 14,5 miliona kubika otkrivke”, istakao je Mirković obraćajući se večeras u Banjaluci u ime svih nagrađenih na tradicionalnoj manifestaciji Privredne komore Srpske “Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2022. godinu”.

On je rekao da će cjelokupna dobit iz prošle, ove, a vjerovatno i iduće godine, biti utrošena na investicije, otvaranje novog površinskog kopa, zanavljanje opreme i rad na tehničkom unapređenju postrojenja.

Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ “Stanari” proglašeno je večeras za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj, drugo mjesto pripalo je kompaniji “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, a treće preduzeću “Nora plast” Banjaluka.

Priznanja je predstavnicima ovih preduzeća uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uručio je priznanja za najuspješnija srednja privredna društva u 2022. godini predstavnicima preduzeća “Megadrvo” iz Bijeljine, “Bosnamontaža” iz Prijedora i “Metaltehnologija” iz Dervente. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti