Subota 13. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPojeftinjuje gas u Republici Srpskoj

Pojeftinjuje gas u Republici Srpskoj

BANJALUKA – Cijena prirodnog gasa u Republici Srpskoj u naredna tri mjeseca biće niža u odnosu na januar, februar i mart.

Ovo je za Nezavisne novine potvrđeno iz preduzeća Gas-Res, iz koga nisu precizirali koliko će iznositi pojeftinjenje, ali prema nezvaničnim informacijama dok kojih su došli, to ne bi trebalo da bude manje od 10%.

Iz Gas-Resa podsjećaju da se cijena plina određuje u skladu sa postojećim ugovorom koji ova kompanija ima sa Gazprom Eksportom.

„Cijena se svakog kvartala usklađuje sa kretanjem cijena naftnih derivata na svjetskim berzama, pa u skladu sa tim cijena prirodnog gasa može rasti ili padati. Po završetku prvog kvartala 2023. godine, a na osnovu podataka o kretanju cijena naftinih derivata na berzama u proteklom periodu, doći će do usklađivanja cijene za drugi kvartal ove godine. Ovo su redovne ugovorne promjene cijene prirodnog gasa i nisu vezane ni za kakvu novu okolnost ili promjenu cijene od strane našeg dobavljača. Ono što preliminarno možemo reći jeste da će cijena prirodnog gasa biti niža u drugom kvartalu u odnosu na prvi kvartal 2023. godine“, zaključili su ove kompanije. eKapija/Nezavisne novine

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti