Ponedjeljak 29. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija4Petrović pokušava da razbije sindikat ERS-a

Petrović pokušava da razbije sindikat ERS-a

TREBINJE – Odbor sindikata Elektroprivrede Republike Srpske saopštio je da generalni direktor ovog preduzeća Luka Petrović ne govori istinu kada je riječ o pregovorima, te da pokušava da ih razbije.

Oni navode da su netačne njegove tvrdnje da je pozvao predstavnike sidnikata na sastanak u naredni ponedjeljak, te da je pozvao samo jednu sindikalnu organizaciju.

Prava istina je, da je samo Sindikalna organizacija MH „ERS“ Trebinje dobila poziv da razgovara sa Upravom.  Ovakav poziv smatramo pokušajem razbijanja jedinstva Sindikata i obmane sindikalnog članstva i javnosti”, saopštili su iz Odbora sindikata ERS-a.

Smatraju da na razgovorima sa upravom može učestvovati samo Odbor sindikata radnika Elektroprivrede koji predstavlja  više od 9000 radnika, a nikako pojedinačne sindikalne organizacije.

“Možemo razgovarati samo o jedinstvenom Kolektivnom ugovoru Elektroprivrede Republike Srpske, nikako o pojedinačnim kolektivnim ugovorima, poručila je predsjednik Odbora sindikata ERS-a Koraljka Kovačević – Markov.

Podsjećamo, Odbor sindikata ERS-a donio je odluku da 12. decembra ispred upravne zgrade preduzeća u Trebinju održi protest jer uprava ERS-a na čelu sa Lukom Petrovićem nije zainteresovana za njihove zahtjeve vezane za povećanje plata.

CAPITAL

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti